descriere și caracteristici, subtilități ale plantării și cultivării (2022)

descriere și caracteristici, subtilități ale plantării și cultivării (1)

Principalele caracteristici ale soiului:

  • Autorii: selecție Noua Zeelandă
  • Termeni de maturare: din timp
  • Tip de crestere: înalt
  • Înălțimea tufișului, m: 1,7 – 2
  • Gust: bogat, dulce
  • Randament: înalt
  • Randament mediu: 8-10 kg per tufiș
  • Dimensiunea fructelor: mediu sau mare
  • Culoarea fructelor: albastru intens, ușor închis
  • Descrierea tufișului: drept, foarte energic

Vedeți toate specificațiile

Afinele sunt considerate una dintre cele mai preferate fructe de pădure printre ruși. Ea a devenit lider și rămâne printre aceștia datorită gustului neobișnuit și plăcut, aromei și beneficiilor sale delicioase. Cu utilizarea regulată a afinelor, starea de bine se îmbunătățește considerabil. Medicii îl recomandă pentru combaterea multor afecțiuni.

Afinele de râu este considerată una dintre cele mai comune soiuri. Se remarcă favorabil pe fundalul restului datorită rezistenței sale mari la îngheț și gustului excelent.

Descrierea soiului

Arbuștii înalți formați constau din ramuri drepte și răspândite. Când se formează un număr mare de fructe de pădure, ramurile sunt atașate de spaliere sau alte suporturi. Înălțimea variază de la 1,7 la 2 metri. Coroana este masivă și puternică.

Puteți determina varietatea după structura sistemului radicular, care constă din două tipuri de rădăcini. În straturile superioare ale solului se formează rădăcini care cresc în exces, iar rădăcinile scheletice sunt îndreptate mai adânc. Sistemul radicular este suficient de dezvoltat pentru a absorbi apa din straturile adânci ale solului.

Frunzișul este colorat în verde intens. Forma este ovală și alungită. Marginile nu sunt zimțate și textura este netedă. Suprafața frontală a foii este lucioasă, iar partea din spate este mată.

Soiul cu creștere rapidă Reka are o rezistență excelentă și se adaptează cu ușurință la aproape orice condiții climatice. Rezistența la temperaturi scăzute este foarte importantă atunci când se cultivă soiuri în granițele majorității regiunilor Rusiei.

În timpul înfloririi, caracteristicile decorative ale plantei ating un apogeu. Ramurile sunt acoperite cu un număr mare de flori alb-roz cu o aromă bogată și plăcută.

Caracteristicile fructelor

Boabele pot fi mari sau medii. Totul depinde de clima în care cresc afinele, precum și de condițiile meteorologice și de îngrijire. Diametrul variază de la 17 la 19 milimetri, iar greutatea variază de la 1,8 la 2 grame.

Culoarea boabelor este albastru profund, ușor închis. Pulpa este fermă, dar foarte suculentă. Mult timp după maturarea finală, fructele rămân agățate de lăstari. Recolta poate fi recoltată folosind mijloace mecanice. Transportabilitatea excelentă permite ca boabele să fie cultivate comercial și transportate pe distanțe lungi fără pierderea calității.

De mult se știe că fructele sunt bogate în vitamine, fibre și antioxidanți. Toate aceste componente sunt necesare corpului uman pentru a îndeplini funcțiile inerente. Dacă mănânci o porție de fructe de pădure proaspete în fiecare zi, se observă o întărire vizibilă a sistemului nervos și a imunității, iar activitatea intestinelor se îmbunătățește. Și, de asemenea, fructele vor avea un efect pozitiv asupra vaselor de sânge și a activității sistemului cardiovascular.

Fructele din soiul de mai sus pot fi păstrate mult timp fără a-și pierde aspectul și gustul. Aceste caracteristici au influențat pozitiv și popularitatea și distribuția soiului Reka.

Calități gustative

Dacă sunteți în căutarea unei varietăți pe care să o consumați în mod natural, afinele Reka vor face treaba datorită gustului lor dulce și strălucitor. Majoritatea locuitorilor de vară care au gustat personal recolta notează asemănarea acesteia cu afinele. Aroma fructelor de pădure este plăcută. Scopul fructelor de pădure este universal. Gustul lor este savurat în forma sa naturală și este folosit și la prepararea diferitelor deserturi.

Coacerea și fructificarea

Acest soi aparține soiurilor timpurii, iar perioada de fructificare începe în a doua jumătate a lunii iulie.Prima recoltă poate fi recoltată la numai trei ani după ce răsadurile au prins rădăcini. În primul an, nu ar trebui să contați pe o recoltă bogată, dar în fiecare an această cifră va crește semnificativ.

Randament

Unul dintre principalele avantaje ale soiului Reka este randamentul ridicat. În medie, o plantă produce de la 8 la 10 kilograme.

Randamentul afinelor este influențat de mulți factori: vârsta arbuștilor, aderarea la practicile agricole, compoziția și textura solului și locul de plantare. Va fi dificil să se obțină randamente mari dacă răsadurile sunt plantate în sol sărăcit sau în condiții climatice care nu sunt potrivite pentru cultivarea culturilor de fructe.

(Video) NF - When I Grow Up

Creștere și îngrijire

De îndată ce procesul de plantare se termină, ei încep să mulci solul. Produsele organice sunt cele mai potrivite în acest scop, de exemplu, ace de pin, frunziș, rumeguș sau fân. Aceasta nu este doar conservarea umidității, ci și nutriția plantelor. Materia organică se descompune treptat și pătrunde în sol.

Înainte și după udare, plivitul trebuie efectuat pentru ca umiditatea să fie absorbită mai repede în sol, iar sistemul radicular să primească cantitatea necesară de oxigen. Nu adânciți prea adânc instrumentul de grădină în timpul lucrului. Amintiți-vă că unele dintre rădăcini sunt situate în straturile superioare ale solului și pot fi ușor deteriorate.

Tufele de fructe de pădure sunt irigate de aproximativ două ori pe săptămână, cheltuind 2 găleți de apă decantată per plantă. Schema de irigare este ajustată ținând cont de vreme. În sezonul ploios, reduc regularitatea udării sau refuz complet umiditatea suplimentară. În sezonul cald, se consumă mai multă apă, astfel încât afinele să nu se confrunte cu lipsa acesteia.

În primăvară, se introduce dressing - 50 de grame de pudră de sulf. Cu ajutorul lui, este ușor să menții echilibrul acid dorit. Și, de asemenea, tăierea se efectuează primăvara. Este important să ai timp să-l completezi înainte de mugure. Asigurați-vă că scăpați de ramurile rupte, uscate și bolnave. Creșterea în exces este, de asemenea, eliminată. Grădinarii cu experiență sfătuiesc să lăsați doar 7 ramuri puternice.

În ceea ce privește alegerea terenului, afinele cresc și rodesc pe orice sol.

descriere și caracteristici, subtilități ale plantării și cultivării (2)

Cum și când să plantezi?

Pentru a crește un tuf de afine bun și sănătos pe site-ul dvs. și pentru a obține o recoltă decentă de fructe de pădure gustoase și sănătoase, trebuie să efectuați corect procedura de plantare. În primul rând, trebuie să alegeți locul și timpul potrivit pentru plantare, pregătiți răsaduri și solul.

Mai multe detalii

descriere și caracteristici, subtilități ale plantării și cultivării (3)

Cum să tăiați?

(Video) Surprising Plant Growing Hacks and Gadgets

Unul dintre pașii importanți în îngrijirea afinului este tăierea. Tufișurile devin prea dense fără tăiere. Recolta devine superficială și își pierde gustul. Planta devine susceptibilă la boli din cauza masei de lăstari uscați, învechiți. Tunderea prelungește, de asemenea, viața activă a arbustului. Dacă abordați problema corect, puteți obține randamente mari pentru o perioadă destul de lungă.

Mai multe detalii

descriere și caracteristici, subtilități ale plantării și cultivării (4)

Cum să faci dressing de top?

Pentru ca hrănirea cu afine de grădină să fie eficientă, este important să rețineți două reguli de bază: în primul rând, solul trebuie să fie acid; în al doilea rând, solul trebuie să fie umed. În plus, este necesar să se respecte proporțiile de îngrășăminte pe tufă, deoarece atât deficiența, cât și excesul de micronutrienți sunt cauza multor boli ale afinului.

Mai multe detalii

Rezistența la boli și dăunători

Când cultivați orice cultură de grădină, trebuie avut în vedere că toți pot suferi de dăunători periculoși și diferite boli. Afine Râul este adesea afectat de infecții fungice care devin active în timpul verilor reci și ploioase. Deoarece ciuperca iubește umiditatea ridicată, stagnarea apei în zonă nu ar trebui permisă.

Sistemul radicular suferă adesea de ofilire traheomicotică. Sporii ciupercii rămân în pământ și în resturile vegetale, prin urmare, gunoiul de pe teritoriu este eliminat în mod regulat.

În ceea ce privește dăunătorii, aceștia prezintă și un pericol pentru afin: viermi triunghiulari, icter de turbă, lanceta de erică și alte insecte.Chiar și insecte la fel de inofensive la prima vedere precum fluturii dăunează uneori tufișuri în stadiul de omidă.

Grădinarii cu experiență confirmă că soiul River rareori se îmbolnăvește cu îngrijire regulată și atentă, iar după deteriorare, arbuștii se pot recupera singuri.

Fiecare rezident de vară va confirma că este mult mai ușor să previi infecția decât să o vindeci mai târziu. Ca măsură preventivă, este indicat să tratați arbuștii cu un amestec Bordeaux folosind o sticlă de pulverizare. Și, de asemenea, arbuștii sunt udați cu "Fitosporin". Este necesar să se examineze periodic cu atenție plantele pentru prezența larvelor de omizi. Sunt colectate manual.

Dacă boala este masivă, tratamentul se efectuează cu următorii compuși: "Iskra", "Fufanon", "Inta-Vir" și diverși analogi. Utilizați medicamente înainte de înflorire. Este important să luați măsuri în timp util pentru ca boala să nu se răspândească la plantele sănătoase.

descriere și caracteristici, subtilități ale plantării și cultivării (5)

Cum să faci față bolilor și dăunătorilor?

Puteți pierde o recoltă de afine din mai multe motive: din cauza unei infecții virale, a unei boli fungice sau a atacului dăunătorilor. Pentru a evita consecințele neplăcute, grădinarul ar trebui să acorde suficientă atenție măsurilor preventive.

Mai multe detalii

(Video) 26 Simple Plant-growing Hacks For Your Tiny Garden

descriere și caracteristici, subtilități ale plantării și cultivării (6)

Cum să te pregătești pentru iarnă?

Îngrijirea adecvată a afinelor toamna și pregătirea pentru iarnă vă vor ajuta să obțineți o recoltă bogată de fructe de pădure gustoase și parfumate pentru sezonul următor. Lucrările pregătitoare de toamnă includ următoarele puncte: tăiere, hrănire, tratare împotriva bolilor și dăunătorilor, udare, adăpost.

Mai multe detalii

descriere și caracteristici, subtilități ale plantării și cultivării (7)

Ce fel de sol este necesar?

Cea mai importantă condiție pentru cultivarea afinelor este compoziția corectă a solului. Pentru rezultate optime, substratul trebuie să fie cât mai aproape de natural. În natură, boabele crește la periferia mlaștinilor și în pădurile umede, preferă umiditatea moderată. Cea mai bună opțiune ar fi pământul afanat, oxigenat, care include: turbă mare, ace putrezite, pământ din pădure de conifere, rumeguș de lemn de conifere, așchii, nisip

Mai multe detalii

descriere și caracteristici, subtilități ale plantării și cultivării (8)

Cum se propagă?

Există mai multe moduri de a crește afinele de grădină, fiecare având propriile caracteristici. Afinele pot fi înmulțite prin semințe, straturi sau butași. La altoire folosiți butași lignificati recoltați toamna. Această metodă este considerată cea mai optimă și fiabilă.

Mai multe detalii

Principalele caracteristici

Autorii
Selecția Noua Zeelandă
Randament
înalt
Randament mediu
8-10 kg per tufiș
Transportabilitate
bun
Programare
universal
Calități decorative
decorativ

tufiș

Tip de crestere
înalt
Înălțimea tufișului, m
1,7 – 2
Descrierea tufișului
direct, foarte energic

Fructe

Dimensiunea fructelor
mijlocii sau mari
Dimensiunea fructelor, mm
17-19 în diametru
Greutatea fructelor, g
1,8-2
Culoarea fructelor
albastru profund, ușor închis
Gust
bogat, dulce
Aromă
placut
Capacitatea de cădere a vetrelor
nu se sfărâma mult timp
Păstrarea calității
bun

Creştere

Rezistență la iarnă
bun
Tunderea
este necesară tăierea atentă
Pamantul
se adaptează la diferite tipuri
Locație
teren însorit
Rezistența la boli și dăunători
stabil
Adecvarea pentru recoltarea mecanizată
da
Regiuni în creștere
zone cu climă aspră

Maturarea

Termeni de maturare
din timp
Perioada de fructificare
din a doua jumătate a lunii iulie

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated: 10/03/2022

Views: 5273

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.