TOSKANA i CINQUE TERRE (2023)

FIRENCA ● LA SPEZIA I CINQUE TERRE ● SIJENA I SAN ĐIMINJANO ● PIZA I LUKA ●

5 dana (4 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 4*) – avionom
Polazak: 01. maj (povratak 05. maj 2023.)

Toskanu mnogi smatraju najlepšom regijom Apeninskog poluostrva zbog njenih 120 zaštićenih zona bajkovite prirode, predivnih varošica i sela... Toskana je naročito atraktivna zbog gradova izuzetne arhitekture, među kojima su najpoznatiji – Firenca, Piza, Sijena, San Điminjano, Piza i Luka – proglašeni delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Sa veličanstvenom Firencom, svojom prestonicom i najpoznatijim simbolom, Toskana je kolevka renesanse; na njenom tlu su se od 14-16. veka rađale nove filozofske i naučne misli, a na osnovama antičke kulture stvorena su vrhunska književna, slikarska, vajarska i graditeljska dela, koja su presudno uticala na umetnički i društveni preporod mnogih evropskih zemalja. Toskana je zavičaj ili mesto boravka najslavnijih umetnika toga vremena – Dantea, Petrarke, Bokača, Fra Anđelika, Botičelija, Lipija, Učela, Donatela, Bruneleskija, Verokija, Rafaela, Mikelanđela, Leonarda da Vinčija…

(Video) TOSKANA & CINQUE TERRE VLOG

1. dan BEOGRAD – BOLONJA – PIZA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 04:20 h. Poletanje za Bolonju u u 06:50 (JU550). Nakon sletanja na aerodrom u 09:05h, pasoške kontrole i preuzimanja prtljaga, odlazak na panoramsko razgledanje Bolonje sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obilazak centra, grada nauke i umetnosti, poznatog po najstarijem univerzitetu u Evropi, osnovanom 1088. godine i po svojim karakterističnim, zasvođenim trgovačkim ulicama: Trg Mađore, trg i fontana Netuno, bazilika San Petronio, jedna od najvećih u Italiji, tornjevi Azineli i Garizenda iz 12. veka… Transfer do Pize. Smeštaj u hotel. Noćenje.
2. dan PIZA – FIRENCA – PIZA Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na izlet u Firencu, najbogatiju umetničku riznicu Italije, posle Rima. Osnovana kao rimsko naselje na reci Arno, Firenca je od 12. veka samostalna gradska republika a zatim vojvodstvo. Doživela je procvat tokom vladavine moćne bankarske porodice Mediči (14–17. vek), čiji su se najviđeniji članovi – sposobni vladari i reformatori – istakli i kao velike mecene i pokrovitelji umetnosti. Od 1865. do 1871. Firenca je bila prestonica Italije. Obilazak užeg centra grada pešice: trg Sinjoria, katedrala Santa Marija del Fiore, sa čuvenom Bruneleskijevom kupolom, krstionica, Ponte Vekio – pokreveni most iz 14. veka, palata Ufići, crkva Santa Kroće (u kojoj su grobnice Mikelanđela, Makijavelija i Galileja)… Slobodno vreme. Povratak u Pizu. Noćenje.
3. dan PIZA – LA SPEZIA – CINQUE TERRE – PIZA Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak u Cinque Terre. Cinque Terre obuhvata pet bajkovitih sela, do kojih se dolazi vozom. Obilaze se četiri sela Riomađore, Manarola, Vernaca i Monterosa. Vožnja do mesta La Spezia, odakle se vozom odlazi do najvećeg sela Riomađore (Riomaggiore), koje leži na stenama duž potoka Mađore i spušta se ka moru. Nakon obilaska mesta, nastavak putovanja vozom do Manarole. Ovo selo odlikuju kuće koje se spuštaju terasasto do same obale mora. Treće selo je Vernaca (Vernazza), izgrađeno oko gotske crkve Sv.Margarite antiohiske iz 13.veka. Poslednje mesto koje se obilazi je slikovita Monterosa (Monterosso al Mare) smeštena u sreduni malog zaliva, sa kućama u obliku kula (case tori). Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan PIZA – SIJENA – SAN ĐIMINJANO – PIZA Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Sijene i San Điminjana. Po dolasku u Sijenu razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Duomo – jedna od najlepših katedrala
Italije znameniti trg “Il Campo“ na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti „Palio“, kontrade puža, pantere, akvile...
Slobodno vreme do polaska za San Điminjano. Poseta srednjevekovnom gradiću San Điminjano koji je očuvao svoj srednjevekovni duh. Grad je poznat po tornjevima I zato nosi nadimak “Grad tornjeva”. Nakon razgledanja slobodno vreme. U kasnim poslepodnevnim časovima povratak u Pizu. Noćenje.
5. dan PIZA – LUKA – BOLONJA – BEOGRAD Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Pize I Luke. Obilazak znamenitosti na jedinstvenom “Polju čuda”: Krstionica koju je Dante nazvao “Moj prelepi Sv.Jovan”, Katedrala podignuta u sjajnom fiorentinskom stilu i Krivi toranj, jedan od najvoljenijih simbola Italije. Nakon toga odlazak u jedan od najlepših gradova regije Toskane, Luku. Pešački obilazak: trgovi Napoleone, Anfiteatro i San Mikele, rodna kuća Đakoma Pučinija…Transfer do aerodroma u Bolonji. Poletanje aviona u 20:30h (JU 555). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 22:35h. Kraj programa.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI

POLAZAK

HOTEL

CENA PO OSOBI

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU

01. maj 2023

Grand Hotel Bonanno

675 EUR

140 EUR

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: aerodromske takse (56 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili poslovnicama ovlašćenih subagenata), prevoz avionom na relaciji Beograd–Bolonja– Beograd (prevoznik Air Serbia), smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice na bazi 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama, transferi na relacijama aerodrom–hotel i hotel–aerodrom; panoramsko razgledanje grada Bolonje, troškovi vodiča i organizovanja putovanja.

(Video) TOSKANA I CINQUE TERRE - program putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: fakultativni izleti i ulaznice, turistička taksa u iznosu od 2 evra po danu po osobi za boravak u hotelu kategorije četiri zvezdice (plaća se isključivo na recepciji), međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

SMEŠTAJ
● Grand Hotel Bonanno https://www.grandhotelbonanno.com/
Hotel se nalazi u mirnom delu Pize, na 10 minuta hoda od Krivog tornja. Sobe imaju: SAT TV, telefon, kupatilo s fenom. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.
● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela

(Video) ČAROBNO PUTOVANJE TOSCANA I CINQUE TERRE 2017

FAKULTATIVNI IZLETI
• Fakultativni izlet autobusom “Firenca” – (u cenu izleta uključen prevoz do Firence i usluga lokalnog vodiča)
• Fakultativni izlet autobusom “Cinque Terre” – (u cenu je ukljuĉen prevoz autobusom, prevoz lokalnim vozom između naselja u okviru Nacionalnog parka “Cinque Terre”, usluge vodiča).
• Fakultativni izlet autobusom “Sijena i San Điminjano” – (u cenu izleta uključen prevoz do Sijene i San Điminjana i usluga lokalnog vodiča)
• Fakultativni izlet autobusom “Piza i Luka” – (u cenu izleta je uključen prevoz do Luke, obilazak Pize I Luke, usluga vodiča) Putnici se mogu opredeliti na svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti za paket od 3 navedena izleta:

Naziv Izleta

Cena po osobi

Firenca

85 €

Cinque Terre

90 €

Sijena i San Điminjano

90 €

Piza i Luka

60 €

KOMPLET TRI IZLETA

270 €

Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

(Video) Italy's Riviera: Cinque Terre

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “CINQUE TERRE”
● Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama u kojima je treći ležaj pomoćni.
● Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u period od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce pasoša Republike Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata

(Video) Atemberaubende Wanderung in der Cinque Terre - Urlaubsvlog

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA
Organizator putovanja ima licencu OTP 113/2021 izdatu 05. oktobra 2022. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000 -EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i programom putovanja. Garancija po Polisi osiguranja garancija putovanja broj 470000054060 važi od 01.10.2022. do 01.10.2023. godine. Garancija putovanja se aktivira u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: mailto:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na mailto:e-mail:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

(Video) Toskana Urlaub | Florenz • Cinque Terre • Lucca • Pisa | Reisebericht - Tipps

Videos

1. Toskana Urlaub | Florenz • Cinque Terre • Lucca • Pisa | Reisebericht - Tipps
(pauls_life)
2. 2017 SMART TOSKANA & CINQUE TERRE
(Denis Barić)
3. Italien: Toskana - Cinque Terre: Vernazza
(Supertyp Videos)
4. Toskana Cinque Terre
(pebei-video)
5. Toskana & Cinque terre
(Buba Amigo)
6. Cinque Terre Italija 2022
(Kamper Miša Janković)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated: 08/07/2023

Views: 6091

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.